بصورت کاملا ساده در پاسخ به سوال mysql چیست می‌توان گفت، MySQL یکی از مشهورترین سیستم‌های مدیریت دیتابیس است که قابلیت اجرا شدن در بیش از ۲۰ نوع پلت فرم مختلف شامل Linux ، Windows را دارد و اغلب به صورت ترکیبی با زبان برنامه‌نویسی PHP استفاده می شود.

 

با توجه به تعریف کلی، MySQL در واقع یک سیستم مدیریت پایگاه داده‌ای(database) است که به صورت رابطه‌ای منبع باز (open source) با یک مدل کلاینت – سرور خدمات دهی می‌کند. RDBMS نرم افزاری یا خدماتی است که برای ایجاد و مدیریت بانک‌های اطلاعاتی بر اساس مدل رابطه‌ای استفاده می‌شود. اگر نرم افزار از مدل داده‌های رابطه‌ای پشتیبانی نمی‌کند، فقط آن را DBMS می‌نامند

کاربرد MySQL

دیتابیس سرور MySQL جزو یکی از محبوب‌ترین دیتابیس سرورهای دنیا محسوب می‌شود و برندهای بزرگی همانند Facebook و Google از آن بهره برده‌اند. همچنین مجموعه‌ی بزرگ و مهم Wikipedia (مالک وب سایت Wikipedia) نیز برای زیر ساخت پایگاه داده‌ی خود از این دیتابیس سرور، استفاده‌می‌کند.

 

نکته:

تفاوت sql و mysql چیست؟

MySQL و SQL یکسان نیستند. توجه داشته باشید که MySQL یکی از محبوب‌ترین نام‌های تجاری نرم‌افزار RDBMS است که مدل کلاینت – سرور را، پیاده سازی می‌کند. بنابراین، چگونه کلاینت و سرور در یک محیط RDBMS ارتباط برقرار می‌کنند؟ آنها از یک زبان خاص استفاده می‌کنند – Structured Query Language  (SQL).

اگر تاکنون با نامهای دیگری که SQL در آنها وجود دارد مانند PostgreSQL و Microsoft SQL Server روبرو شده‌اید، آنها به احتمال زیاد پایگاه داده‌هایی هستند که از syntax SQL نیز، استفاده می‌کنند. نرم افزار RDBMS اغلب به زبان‌های برنامه نویسی دیگر نوشته شده است، اما همیشه از SQL به عنوان زبان اصلی آن برای تعامل با بانک اطلاعاتی استفاده می‌شود. MySQL خود به زبان C و C ++ نوشته شده است. به کشورهای آمریکای جنوبی فکر کنید، همه آنها از لحاظ جغرافیایی متفاوت هستند و تاریخ‌های مختلفی دارند، اما همه آنها در درجه اول به زبان اسپانیایی صحبت می‌کنند.

 

مزایای استفاده از پایگاه داده mysql چیست؟

  • استفاده رایگان
  • یادگیری آسان و سهولت پیکربندی
  • کارایی بالا
  • سازگاری با تمام سیستم عامل های ویندوزی و لینوکسی
  • امنیت بالا
  • در دسترس بودن کد اصلی

اصطلاحات رایج در پایگاه داده‌ ها 

زمانی که از پایگاه داده‌ها سخن به میان می‌آید، برخی افراد آن را با صفحات گسترده اشتباه می‌گیرند. در ادامه مقاله، وجه شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو تکنولوژی را توضیح می‌دهیم.

شباهت های پایگاه داده با صفحات گسترده

  • داده به صورت جدولی (در تعدادی سطر و ستون) ذخیره می‌شود.
  • هر دو  تکنولوژی می‌توانند با انجام محاسباتی روی داده‌های موجود، مقدار داده جدیدی را محاسبه کنند.
  • هر دو از قابلیت چند کاربری پشتیبانی می‌کنند.

خصوصیات صفحات گسترده

در صفحات گسترده، داده‌ها در سلول‌ها ذخیره می‌شوند و این داده‌ها ممکن است حاصل یک مجموعه محاسبات یا اطلاعات طبقه بندی شده باشد. در صفحات گسترده شما می‌توانید از نشانه گذاری‌های متفاوتی استفاده کنید و داده را به روش‌های مختلفی نمایش دهید. همین مساله این تکنولوژی را به یکی از تکنولوژی‌های موردعلاقه در دنیای کسب و کار تبدیل کرده است. علاوه بر این، شما می‌توانید با اعمال محاسباتی، داده‌های بیشتری تولید کنید. اما گاهی اوقات، محاسبات زیاد می‌تواند به صورت ناخواسته منجر به تولید حجم ناخواسته‌ای از داده‌ها شود.

خصوصیات پایگاه داده

از سوی دیگر، در پایگاه داده‌ها مقادیر و داده‌ها ذخیره می‌شوند و هر نوع محاسبه یا قالب بندی داده، پس از بازیابی داده‌ها از پایگاه داده انجام می‌شود. به عبارت دیگر، شما پس از استخراج داده از پایگاه داده، می‌توانید روی آن انواع محاسبات یا عملیات را انجام دهید و سپس نتیجه را به مخاطبین خود نمایش دهید. اما این نتایج به صورت خودکار در پایگاه داده ذخیره نمی‌شوند بلکه در صورت تمایل، باید آن‌ها را در پایگاه داده ذخیره کنید. یکی از مزیت‌های پایگاه داده، امکان حذف داده تکراری است. همچنین، در پایگاه داده می‌توانید برای داده‌ها نوع در نظر بگیرید.

نرمال سازی پایگاه داده

اگر با پایگاه داده سر و کار داشتید، احتمالا واژه نرمال‌سازی به گوشتان آشنا است. نرمال‌سازی به معنی سازماندهی خوب فیلدها و جداول در پایگاه داده است. به عنوان مثال، اینکه چه فیلدی به چه جدولی تعلق داشته باشد. نرمال‌سازی به این معنی است که چگونه داده‌ها را در پایگاه داده سازماندهی کنیم که پرس و جوها بهینه‌تر و در مدت زمان کمتری انجام شود. هدف از این کار کاهش هر چه بیشتر افزونگی داده‌ها یا وابستگی آن‌ها به یکدیگر است. به عبارت دیگر، هدف از نرمال‌ سازی، منزوی کردن داده‌ها است، به گونه‌ای که اگر لازم باشد داده‌ای حذف، ویرایش یا اضافه شود، این کار در یک جدول انجام شود و سپس این تغییرات از طریق روابط میان داده‌ها در کل پایگاه داده منتشر شود.

اشکال نرمال سازی

شکل سوم نرمال‌سازی که فرم‌های اول و دوم را در برمی‌گیرد، استانداردی است که پایگاه داده‌های با طراحی استاندارد، آن را به کار می‌گیرند.

  • نرمال‌ سازی شکل اول (1NF): ایده این نوع نرمال‌ سازی این است که هر فیلد تنها یک مقدار داشته باشد.
  • نرمال‌ سازی شکل دوم (2NF): در این شکل، داده‌ها باید نرمال سازی فرم اول را رعایت کنند و همچنین اطلاعات درون هر جدول (همه ستون‌ها) به تعدادی ستون در آن جدول وابسته باشند. به عبارت دیگر، جدول باید فیلدهای داشته باشد که مقادیر آن‌ها در هر سطر منحصر به فرد است.
  • نرمال‌ سازی شکل سوم (3NF): داده‌ها باید در فرم اول و دوم نرمال باشند و تمام اطلاعات تعریف نشده باید به اطلاعات تعریف شده وابسته باشند.

اگر درک خوبی از نرمال سازی پیدا کنید، قطعا پایگاه داده خود را به نحو بهتری طراحی خواهید کرد. اما فارغ از تعاریفی که برای نرمال‌ سازی بیان می‌شود، زمانی که اقدام به طراحی پایگاه داده می‌کنید، لازم است جداولی را که تعداد فیلدهای آن زیاد است با تعریف رابطه‌هایی به دو یا چند جدول کوچک‌تر تقسیم کنید.

واژه های مخفف در دنیای پایگاه داده

در ادامه، رایج‌ترین واژه‌های اختصاری را که در این دوره با آن‌ها مواجه می‌شوید، با هم مرور می‌کنیم:

  • DB: پایگاه داده
  • RDBMS: یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای، یک سیستم مدیریت پایگاه داده مبتنی بر یک مدل رابطه‌ای است که توسط آزمایشگاه تحقیقاتی E. F. Codd متعلق به San Jose ارائه شد.
  • SQL: زبان پرس و جوی ساختار یافته، SQL یک زبان برنامه نویسی تک منظوره است که برای مدیریت داده نگهداری شده در یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای طراحی شده است.
  • DDL: زبان تعریف داده، یک زبان تعریف داده یا زبان توصیف داده، نحوی شبیه به زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که برای تعریف شمای پایگاه داده استفاده می‌شود.
  • DML: زبان دستکاری داده، این زبان شبیه به زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که برای انتخاب، درج، حذف و به روزرسانی داده در یک پایگاه داده استفاده می‌شود.
  • OLAP: پردازش تحلیلی برخط، یک رویکرد برای پاسخگویی سریع به پرس و جوهای تحلیلی چند بعدی است.
  • OLTP: پردازش تراکنشی برخط، یک دسته از برنامه‌های کاربردی فناوری اطلاعات که برای پردازش تراکنش‌های بازیابی یا درج داده، سیستم‌های مبتنی بر تراکنش ارائه می‌دهند.
  • CRUD: مخفف چهار واژه ایجاد، خواندن، به روزرسانی و حذف است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *